2020-10-29 08:26:30• hírek • Bede Emőke

140 ezer lejnyi cigaretta a raktérben

A határrendészet nagyszabású ellenőrző akciót szervezett a szerdai nap folyamán, melynek köszönhetően Lajosvölgy közelében egy jelentős cigarettaszállítmányra sikerült lecsapni.

A fogás reggel 9 órakor akadt horogra, amikor is a határrendészek kiszúrtak egy autót, mely épp egy földútról kanyarodott ki, majd indult el Lajosvölgy irányába. Mivel az egyenruhások úgy gyanították, hogy a román rendszámú Renault Kangoo „rosszban sántikál”, ezért ellenőrzséc céljából megállították. A határrendészek szimata nem csalt, a kocsiban ugyanis több olyan méretes dobozra is bukkantak, amilyenekkel a cigarettát szokták az országba csempészni.


Az autót és a volán mögött ülő 24 éves ukrán állampolgárt bevitték a határrendészet szarvaszói székhelyére, ahol leltárba vették a szállítmányt. A dobozokban összesen 12 ezer csomag, vámmentes boltból származó cigarettára bukkantak, melynek piaci értéke több mint 140 ezer lejre tehető. A dohányárut a hatóság elkobozta, a 7 ezer lej értékű Renault-t pedig a nyomozás további részére lefoglalták.


Ezzel párhuzamosan egy másik személyautót is megállítottak, melyben egy 22 éves, Máramaros megyei fiatalember és utasként egy 72 éves, ugyancsak máramarosi férfi ült, akiket úgyszintén bekísértek a hatóság székhelyére. Hogy nekik pontosan milyen szerepük volt a bűncselekmény elkövetésében, arról a határrendészet nem adott ki tájékoztatást, az viszont biztos, hogy az ügyben csempészet, csempészetben való bűnrészesség és illegális határátlépés miatt nyomozást indítottak. A vizsgálatot a máramarosszigeti és az avasfelsőfalui ügyészségek vezetésével folytatják le.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: